HomeNieuwsKandidatenlijst SGP Alblasserdam 2014 gereed

Kandidatenlijst SGP Alblasserdam 2014 gereed

Publicatiedatum: 3 okt. 2013

De kiesvereniging van de SGP in Alblasserdam heeft eind september de kandidatenlijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van D.V. 19 maart 2014. De voordacht als lijsttrekker van wethouder Peter Verheij (33) is door de leden bekrachtigd. Jan-Willem de Leeuw(43), op dit moment ook al raadslid voor de SGP, is opnieuw beschikbaar. Jan Willem de Leeuw is reeds 12 jaar actief in de gemeentepolitiek van Alblasserdam en in het dagelijks leven algemeen directeur in het basisonderwijs. Nieuwe gezichten zijn Jaco Brand(28), Albert Brasser(30) en Corné van Werkhoven(34). Jaco is in het dagelijks leven werkzaam op een architectenbureau. Albert werkt bij een logistieke dienstverlener en Corné heeft een leidinggevende functie bij een ICT-dienstverlener. De SGP-kandidaten tot en met nr. 10 op de vastgestelde kandidatenlijst vormen op dit moment reeds de fractieondersteuning voor de raadsleden.

De huidige fractievoorzitter Aart Boele en raadslid Eric Boersma treden D.V. in maart 2014 terug als raadslid. Aart Boele en Eric Boersma hebben respectievelijk 16 en 10 jaar gefunctioneerd als respectievelijk fractievoorzitter en raadslid. SGP Alblasserdam is hen veel dank verschuldigd voor hun  jarenlange inzet voor Alblasserdam.

Verkiezingsprogramma 2014-2018

Het verkiezingsprogramma van SGP Alblasserdam heeft als motto ‘In vertrouwde handen’. De SGP staat voor principiële politiek gebaseerd op Bijbelse uitgangspunten. Zij doet dat vanuit het geloof dat haar werk bij de Heere God in ‘Vertrouwde handen’ is. Vanuit die wetenschap maakt zij zich sterk voor een samenleving waar eigen verantwoordelijkheid, zorg voor elkaar en ondernemen centraal staan.

De SGP staat voor een betrokken, betrouwbaar en actief gemeentebestuur dat geworteld is in de samenleving. Het bestuur van de gemeente Alblasserdam is bij de SGP in vertrouwde handen. Alblasserdam is mede dankzij de SGP de afgelopen jaren in rustiger vaarwater terecht gekomen. Ook financieel staat de gemeente er mede dankzij de SGP goed voor. De SGP wil haar bijdrage aan het gemeentebestuur graag continueren.

De complete tekst van het verkiezingsprogramma van SGP Alblasserdam komt in het najaar beschikbaar. Een presentatie op hoofdlijnen is hier te vinden. De videoboodschap van Lijsttrekker Peter Verheij kunt u hier bekijken.

Kandidatenlijst SGP Alblasserdam 2014

 1. P.J. (Peter) Verheij
 2. B.W. (Jan Willem)de Leeuw
 3. J.C. (Jaco) Brand
 4. A. (Albert) Brasser
 5. C. (Corné) van Werkhoven
 6. K.J. (Kees) Vogel
 7. H.C. (Harrold) van Vliet
 8. M. (Machiel) Karels
 9. J.J. (Hans-Jaap) Moerkerken
 10. T. (Teun) Sterk
 11. C.E.M. de Pater
 12. A. Lagendijk
 13. H. Boersma
 14. H. D. Vinke
 15. A. Boele
 16. J. Schep
 17. P.A. Zevenbergen