28 maart 2018

Afscheid en koninklijke onderscheiding Jan-Willem de Leeuw

Tijdens de raadsvergadering op 27 maart 2018 hebben we officieel afscheid genomen van onze fractievoorzitter Jan-Willem de Leeuw. Na de toespraak door burgemeester Paans ontving Jan-Willem een koninklijke onderscheiding.

De gemeente Alblasserdam verstuurde hierover het volgende persbericht:

Drie vertrekkende raadsleden krijgen lintje

Burgemeester Jaap Paans reikte tijdens de laatste vergadering van de 'oude' gemeenteraad van Alblasserdam, op dinsdag 27 maart, een Koninklijke Onderscheiding uit aan de raadsleden de heer M.J. (Rinus) van Lavieren, de heer F.C. (Freek) de Gier en de heer B.W. (Jan Willem) de Leeuw. De heren verlaten de raad na jarenlange inzet en werden allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Verdiensten van de raadsleden

De heer M.J. van Lavieren

De heer Van Lavieren (70 jaar) was sinds 15 maart 2006 raadslid voor de PvdA en was tot september 2017 fractievoorzitter. In de raadsperiode 2014-2018 was de heer Van Lavieren nestor (plaatsvervangend voorzitter) van de raad. Hij werkte tot zijn pensionering in de havens van Rotterdam en heeft daarna nog als postbode bij PostNL gewerkt.

De heer F.C. de Gier
De heer De Gier (61 jaar) was sinds 15 maart 2006 raadslid en fractievoorzitter voor de VVD in de gemeente Alblasserdam. De heer De Gier werkt bij DSN Artwork Prepress in Capelle a/d IJssel.

De heer B.W. de Leeuw
De heer De Leeuw (47 jaar) was van 24 april 2002 tot 15 maart 2006 raadslid voor de SGP. Tijdens de raadsperiode 2006-2010 was hij burgerraadslid en vanaf 22 april 2010 weer raadslid. In de afgelopen raadsperiode was de heer De Leeuw fractievoorzitter. Hij werkt als algemeen directeur en uitvoerend bestuurder bij het Coöperatief Verband van Christelijke Scholen op Gereformeerde Grondslag regio Zuid-West Nederland. 

'Blijk van waardering'

Burgemeester Paans: "Het is bijzonder om afscheid te nemen van drie zeer gewaardeerde raadsleden die zich ruim twaalf jaar hebben ingezet voor de inwoners van Alblasserdam. De Koninklijke Onderscheiding is een bijzondere blijk van waardering van onze Majesteit voor dit verantwoordelijke werk".

 

Na deze decoratie kreeg aankomend fractievoorzitter Jaco Brand het woord. Hij sprak Jan-Willem hartelijke afscheidswoorden toe. Zie hiervoor het nieuwsbericht.

Tenslotte kreeg Jan-Willem de Leeuw de gelegenheid zijn afscheidsspeech te geven. Een plechtig moment met veel welgemeende woorden. Lees hiervoor het nieuwsbericht.