8 januari 2022

Initiatief SGP: brandbrief aan kabinet

ALBLASSERDAM – Op initiatief van de SGP-fractie wordt er een brandbrief gestuurd naar het kabinet met het verzoek om winkels uit de niet-essentiële sector te openen.

De meest recente aanleiding voor dit schrijven was de hartenkreet van twee ondernemers tijdens de digitale nieuwjaarsreceptie van de gemeente Alblasserdam, op 5 januari 2022. Zie ook: https://www.hetkontakt.nl/regio/klaroen/299718/noodkreet-alblasserdamse-ondernemers-na-twee-jaar-is-de-rek-er- 

Deze noodkreet is een uiting van de toenemende signalen van zorg over de toekomst van winkels en winkelcentra in Alblasserdam. ‘De huidige lockdown heeft onze middenstanders opnieuw hard geraakt. Juist de decemberomzet is erg belangrijk en de abrupte aankondiging van de winkelsluiting is hard aangekomen. Wij maken ons ernstig zorgen over de gevolgen’.

De SGP pleit voor het veilig winkelen in alle winkels zoals dat eerder is toegestaan. ‘Indien nodig via een afsprakensysteem. In deze winkels kan de 1.5 meter afstand en het gebruik van een mondkapje prima gehandhaafd worden.’

De SGP-fractie heeft de andere politieke partijen en het college gevraagd om de brief mede te ondertekenen. De brief die de SGP stuurt, is een reactie op een brandbrief die Anthony Tom verzonden heeft namens ChristenUnie Krimpenerwaard.