13 maart 2014

Nieuwe website voor dorp met karakter: PuurAlblasserdam.nl

Alblasserdam is een dorp met een sterke arbeidersmentaliteit. Alblasserdammers houden van aanpakken en doen de dingen op hun eigen manier. Alblasserdammers kiezen Alblasserdamse oplossingen. Onder het motto ‘één foto zegt meer dan duizend woorden’ lanceert SGP Alblasserdam een nieuwe website waarin het karakter en de identiteit van Alblasserdam centraal staat. Lijsttrekker Peter Verheij: ‘Als geboren en getogen Alblasserdammer geniet ik van ons mooie dorp en wil dit graag zo houden. De identiteit en het karakter van Alblasserdam verbindt mensen met elkaar, zowel vanuit de historie, in het heden als in de toekomst. Alblasserdam kent veel karakteristieke plekjes waar veel mensen van zeggen: dit is nou Puur Alblasserdam’. Op de website is al een serie karakteristieke foto’s te vinden die de afgelopen tijd via social media met de hashtag #puuralblasserdam zijn verzameld. De SGP roept Alblasserdammers op hun foto’s te uploaden op de website om zo een nog mooier en completer beeld te krijgen van mooie en typerende plaatsen van Alblasserdam. 

Het bestuur van de gemeente dient de Alblasserdamse samenleving. De identiteit van Alblasserdam is voor de SGP leidend in het besturen van de gemeente. De SGP wil dan ook dat de bestuurders geworteld zijn in de Alblasserdamse samenleving. Identiteit centraal betekent voor de SGP dat nauw samengewerkt wordt met de in Alblasserdam actieve maatschappelijke organisaties, verenigingen, kerken, ondernemers en vrijwilligers. De identiteit centraal betekent voor de SGP ook dat de zondagsrust wordt gewaarborgd. Dit is voor een groot deel van Alblasserdam gemotiveerd vanuit hun christelijke overtuiging. Veel anderen gebruiken hierbij sociale motieven voor zichzelf en hun werknemers en streven naar een vaste dag van rust en bezinning.

 

De website is te vinden onder de naam: www.puuralblasserdam.nl. In zijn verkiezingsboodschappen heeft lijsttrekker Peter Verheij ook aandacht besteed aan het thema ‘puur alblasserdam’. Een van deze verkiezingsboodschappen vindt u hier