25 januari 2018

Oranje loper uit voor Alblasserdamse ondernemers

Oranje loper uit voor Alblasserdamse ondernemers

Alblasserdam heeft een actieve ondernemersvereniging; de OKA. In januari organiseerde zij een politiek café met alle lijstrekkers van Alblasserdam. Voorafgaand aan het debat legde de SGP letterlijk de oranje loper klaar en vroeg ondernemers naar hun mening over het ondernemersklimaat in Alblasserdam.

In een pitch kreeg elke lijstrekker de kans om zijn of haar standpunten voor het voetlicht te brengen. Lijsttrekker Peter Verheij voerde namens de SGP het woord en stelde de volgende punten aan de orde:

•De SGP staat voor christelijke politiek waarbij zij betrouwbaar, betrokken bestuur wil realiseren. Als geboren en getogen Alblasserdammer benadrukte Peter de samenwerking in ons dorp, het dorpse karakter en de ondernemende mentaliteit van Alblasserdam.

•50% van het bebouwde deel van Alblasserdam is bedrijventerrein: daar is veel aandacht voor nodig.

•Gezond ondernemersklimaat draait om veilig ondernemen, goede openbare ruimte, bereikbaarheid, kansen voor ondernemers bij overheidsopdrachten en korte lijnen met de gemeente.

Terugblikkend noemde lijsttrekker Verheij zijn inzet als wethouder economie voor een ondernemersfonds, veiligheid op het bedrijventerrein, het invoeren van een gemeentelijke inkoopkalender, ontwikkelingen Vinkenwaard Noord en Nieuwland Parc en de samenwerking met OV de Noord, Ondernemerskring Alblasserdam en de verschillende winkeliersverenigingen.

In de komende periode wil de SGP zich inzetten voor de 2.0 versie van het ondernemersklimaat in Alblasserdam, zoals het de achterliggende jaren verbeterd is: vergroten van de veiligheid op het bedrijventerrein, het verder uitrollen van Team Ondernemen, een reconstructie van Vinkenwaard Zuid en de herontwikkeling van Nedstaal naar een hoogwaardig bedrijventerrein.

Kortom, de SGP rolt de oranje loper uit voor ondernemers!