22 september 2018

Reactie SGP op kunstwerk Scheldeplein

“Voorzitter, laten we positief beginnen. Persoonlijk vind ik het een mooi kunstwerk geworden. Een prachtige aanvulling voor het plein en het resultaat van samenwerking met omwonenden en initiatiefnemers. Nu realiseer ik me dat ik me tegelijkertijd op glad ijs begeef, want wat ik mooi vind, vindt de ander lelijk. Laten we die discussie vanavond niet voeren", zo begon SGP-fractievoorzitter Brand zijn betoog afgelopen dinsdag.

Rond de zomer ontstond er commotie, nadat bekend was geworden dat het geplaatste kunstwerk op het vernieuwde Scheldeplein zo'n vijf keer zo veel gekost heeft dan vooraf begroot.

Verantwoordelijk wethouder Peter Verheij gaf een duidelijke toelichting. De begroting was voorzien van meerdere posten om op het plein allerlei hebbedingentjes te realiseren. Bij de nadere uitwerking hebben partijen er voor gekozen om deze posten samen te voegen om een goed kunstwerk, ter markering van het plein, te bekostigen. “Een verklaring die wat ons betreft beter gelijk gegeven had kunnen worden. Dat had een bak negatieve reacties voorkomen”, aldus Brand.