17 februari 2018

SGP presenteert Het Alblasserdam Kwartet

 

ALBLASSERDAM – SGP Alblasserdam heeft Het Alblasserdam Kwartet gepresenteerd. Het eerste exemplaar is overhandigd aan Ruud Boele, voorzitter van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard.

Het Alblasserdam Kwartet is mede tot stand gekomen dankzij de door SGP Alblasserdam georganiseerde fotowedstrijd rond het thema ‘Dorps Karakter’. Veel ingezonden foto’s zijn gebruikt voor het familiespel.

Lijsttrekker Peter Verheij en raadslid Jaco Brand overhandigden zaterdagochtend 17 februari het eerste doosje met kaarten aan Ruud Boele, voorzitter van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard.

Verheij: Het dorps karakter van Alblasserdam is één van de speerpunten van de SGP. We zijn zuinig op ons dorp en willen met respect voor wat is opgebouwd verder bouwen naar de toekomst. Hier geen stadse fratsen wat ons betreft.’

Het Alblasserdam Kwartet is een uniek bewaarexemplaar, er is een beperkte oplage gedrukt. Tegen inzending van een karakteristieke foto van Alblasserdam naar dorpskarakter@sgpalblasserdam.nl , een kleurplaat van Alblasserdam of een andere creatieve bijdrage aan het thema ‘Dorps karakter’, is een gratis kwartet af te halen, zolang de voorraad strekt. De SGP is 10 maart present op het politiek plein van de openbare bibliotheek en 17 maart op de verkiezingsmarkt in winkelcentrum Makado.

De kleurplaat is hier te downloaden.

Het kwartet bestaat uit negen kwartetten, namelijk: bruggen, molens, pleinen, historische straten, historische gebouwen, wielen, kerken en torens, kunst en scholen.