8 februari 2024

SGP vraagt naar relatie moskee en buurt

ALBLASSERDAM • Om de relatie tussen de moskee in Alblasserdam en de buurt eromheen te verbeteren, is er volgens de gemeente de afgelopen maanden veel gebeurd.

Jan Mark ten Hove (SGP) bracht dit onderwerp dinsdag in tijdens de commissievergadering: “Er is veel onrust in de wijk geweest. Om daar iets aan te doen, zouden er acties volgen. Maar via de officiële kanalen is er radiostilte. Is de rust teruggekeerd?”

“Dat heeft achter de schermen plaatsgevonden”, vertelde wethouder Margreet de Deugd afgelopen week tijdens de commissievergadering. “Als college hebben we onlangs kennisgemaakt met het nieuwe bestuur van de moskee. We zijn on speaking terms met elkaar.” 

Gebedsoproep en (geluids)overlast
De relatie tussen de Yunus Emre moskee en omwonenden kwam de afgelopen jaren onder druk te staan vanwege geluidsoverlast van bezoekers van het gebedshuis en het starten met de gebedsomroep in 2022. 

Om de (geluids)overlast terug te dringen, werd aan de zijkant van de moskee een tegelpleintje aangelegd. De Deugd: “Daar wordt nog niet zoveel gebruik van gemaakt.”

Behoorlijk ontstemd
Eén van de commissieleden, Anita van Schijndel (ChristenUnie), woont zelf tegenover de moskee. “Onze Vereniging Van Eigenaren is behoorlijk ontstemd dat we nog niets gehoord hebben van de wethouder over welke acties er zijn ondernomen.”

Bron: HetKontakt Klaroen https://www.hetkontakt.nl/klaroen/nieuws/377015/wethouder-veel-gebeurd-om-relatie-moskee-alblasserdam-en-buur (geraadpleegd op 09-02-2024)