18 oktober 2024

Stel parkeerterrein supermarkt Dirk open voor kerkgangers Kerkstraat

ALBLASSERDAM - Op zondag het parkeerterrein van supermarkt Dirk gebruiken voor de auto’s van kerkgangers, daar pleit de SGP voor. 

SGP-raadslid Eric Boersma vroeg wethouder Marten Japenga afgelopen week om daar zijn best voor te doen. “De hele buurt staat op zondag vol met auto’s van mensen die in de Kerkstraat naar de kerk gaan. Dat gaat nog meer knellen als straks het Wipmolenterrein bebouwd gaat worden.”

De wethouder reageerde met de belofte om die vraag aan de eigenaar van het parkeerterrein te stellen. Iets te vrijblijvend, vond Boersma. “Ik zou iets meer stevigheid willen horen. Zelf heb ik geconstateerd dat de helft van de plekken op zondag steevast leeg is. In het kader van comfort in de buurt wat betreft parkeren zou het wil heel fijn als dit mogelijk wordt.” 

Japenga wees er vervolgens op dat het om een particulier terrein gaat. “Het is dus niet zomaar geregeld, maar ik neem de stevigheid die u noemt mee in de gesprekken.”

Bron: HetKontakt Klaroen: SGP Alblasserdam: ‘Stel parkeerterrein supermarkt Dirk open voor kerkgangers Kerkstraat’ | Al het nieuws uit Alblasserdam en Papendrecht (hetkontakt.nl) (geraadpleegd op 18-10-2024).